De Stem van Rotterdam.......

Terug naar Boeken Index

‘De Stem van Rotterdam – 60 jaar muziek aan de Maas’

Voorverkoop boek over Rotterdamse rasartiesten gestart....

ROTTERDAM, 22 februari 2012 – Rotterdam grossiert al decennia in muzikaal en theatertalent. Of het nou het Ahoy is, de Doelen, het Feyenoord Stadion of Lantaren/Venster, de Maasstad biedt een podium voor lokaal en (inter)nationaal talent.
Het boek ‘De Stem van Rotterdam’ biedt voor het eerst een visueel overzicht van de artiesten die Rotterdam hebben als geboortestad, of anderzijds nauw verbonden zijn met de regio.
Met o.a. Joke Bruijs, André van Duin, Loes Luca, Paul de Leeuw en vele anderen.
Eén voor één vertellen zij hun persoonlijke herinneringen aan Rotterdam, hun jeugd, de invloeden die hun muzikale talent hebben bepaald en hun visie op de stad toen en nu.
Eerlijk en met veel humor.

In dit eerste van twee delen maken we kennis met 38 van de meest markante zangers/zangeressen, muzikanten en theaterpersoonlijkheden van de afgelopen zestig jaar uit Rotterdam en omstreken.
De meesten zijn speciaal voor deze uitgave recent gefotografeerd en uitgebreid geïnterviewd.

‘De Stem van Rotterdam’ is t/m de lancering op 19 april verkrijgbaar voor de speciale voorinschrijvingsprijs van € 25,00 in de webshop van de uitgeverij Trichis Publishing, www.trichispublishing.nl   Daarna is het boek bij de betere boekhandels en Trichis Publishing te koop voor € 29,95

Vader en dochter Valkhoff

Ben Valkhoff (zoon van componist/accordeonist Jaap Valkhoff) is verantwoordelijk voor het idee, de samenstelling, de interviews en grafische vormgeving van het boek. Hij is genomineerd voor de Dutilhprijs 2012, als co-auteur van Diep In Mijn Hart - Het Muzikale Leven van Jaap Valkhoff.

Ben Valkhoffs dochter, fotografe Nina Valkhoff, is een kunstenares bekend van haar muurschilderingen in de Rotterdamse binnenstad.

Rotterdam toen en nu