Momenten uit de Overschiese samenleving.......

Terug naar Boeken Index

Lee Towers presenteert deel 2 van boek ‘Momenten uit de Overschiese samenleving’

Niemand minder dan Lee Towers presenteert vrijdag 22 oktober 2011 het tweede deel van de driedelige serie ‘Momenten uit de Overschiese samenleving’ van Ada van Noordwijk en Rein Wolters, uitgegeven door Arnoud Voet te Capelle aan den IJssel.
De bekende zanger uit Schevingen doet dit in museum Oud-Overschie ‘De Hoop doet Leven’ aan de Overschiese Dorpsstraat 136.
De bekende musicus/zanger Adri Troost (hij was gitarist in het orkest van André Hazes) verzorgt de muzikale omlijsting. Voor Rein Wolters is dit zijn 38ste boek en voor Ada haar zesde. Ze schreef eerder kinder(liedjes)boeken, over haar hond Pinky en twee gedramatiseerde familieromans die zich voornamelijk in Overschie afspelen. Wie voor 15 oktober intekent is automatisch uitgenodigd bij de presentatie.
Reserveren kan via Overschieboek, p/a Uiterdijk 106, 3195 GK Pernis, 010-7863728 of e-mail: overschieboek@telfort.nl

Lee Towers overhandigt het eerste exemplaar aan Kees van der Meer, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Overschie. Van hem is bekend dat hij de historie van Overschie koestert en dit komt mede omdat zijn vader een bekende melkhandelaar was. Kees groeide op in Overschie, hielp er zijn vader met bezorgen, stichtte een eigen gezin, woont sinds jaar en dag in de deelgemeente en ontpopte zich als een gedreven bestuurder. Af en toe reageert hij op raadfoto’s in de Overschie Krant. Rein Wolters heeft sinds zijn vervroegd uittreden bij het Rotterdams dagblad een historische column in deze krant (http://www.overschiesekrant.nl) met wekelijks een nieuwe RAADPLAAT. Een deel van de inzendingen zijn basis voor de boeken.

Kees van der Meer: ‘Het is hartstikke goed dat Ada en Rein van de gegevens die lezers sturen fijne en herkenbare boeken samenstellen. Ik lees de verhalen altijd met veel plezier en uiteraard koester ik de boeken die van Overschie verschenen zijn. Soms raadpleeg ik ze als ik ergens een toespraakje moet houden waar historie een raakvlak heeft.’

Ada van Noordwijk, die na een lang leven in Overschie ruim tien jaar in het Brabantse Rijsbergen woont, zegt eveneens blij te zijn met de komst van Van der Meer. ‘Kees en zijn vrouw Tanja waren heel lang bevriend met mijn helaas overleden zus Elly. Zij zou graag bij de presentatie zijn geweest.’ Ada heeft een dramatische familieroman over de lijdensweg van haar zus geschreven onder de titel ‘Over mijn Zus & Zo’. Naast Laag-Zestienhoven, de scholen, Schiewijk, de drie winkelcentra vanaf de jaren vijftig en bijzondere Overschiese mensen komt ook de Glimfabriek uitgebreid in het boek aan bod.
Het boek telt 112 pagina's met ruim honderd (vaak bijzondere en nooit eerder gepubliceerde) foto’s en kost 19,95 euro.

Rotterdam toen en nu