Herinneringen aan de Ambachtsschool Hillevliet...........    pagina 2

Terug naar School Index

Bedankt voor uw herinneringen!

Wilt u ook een berichtje plaatsen? Klik hier!

 

Koos Nowee

Hoi iedereen ik heb hier op school gezeten van 1960 t/m 1962 opleiding electro in klas E1c en E2c samen met oa Nico Donk staat ook op de klassefoto van hem. Verdere namen die ik mij herinner zijn Nico Solos een griekse jongen en verder Aadje Cellenraad, Peter van de Nieuwengiessen, John Nielsen, de Kruyf, Peter de Zeeuw, Ladage, Sander Rijsdijk. Dit zijn namen die mij nu te binnen schieten zullen er in de loop van de tijd best wel meer worden,
Groetjes Koos (pikkie) Nowee

 

Gerard den Boer

Heb ook op deze school gezeten van 1954 tot 1956, mijn vak was electro, maar omdat ik kleurenblind was werd dat fijnbankwerken.
Veel namen van leraren herken ik, maar ik kreeg bankwerken van de hr. Veentjer en later van dr. Dorr, die is trouwens nog directeur geworden later.
Ben bij Piet Smit gaan werken, maar na mijn densttijd ben ik in de bouw terecht gekomen als metselaar.
Na jaren in de bouw weer gaan leren en als leraar bouwtechniek weer op de hillevliet terecht gekomen waar ik 2 jaar heb gewerkt,
de schooljaren 1986 en 1987.
Inmiddels met vroegpensioen naar tevredenheid van mijn vrouw en mij.
Ik hoefde in die tijd trouwens niet ver te reizen, ik liep het aan vanuit de Polderstraat, waar ik 47 jaar heb gewoond.
Inmiddels woon ik alweer 18 jaar in hordijkerveld.

Gerard den Boer

 
Piet Groenenboom

Hallo,
Ik heb van 1949 - 1951 op deze school gezeten.Heel langzaam komen er herinneringen bij me boven,zoals van leraren de naam: Tjappie.Centebakkie, Broeders,Thijssen.v.d.Neut,Dir.Jac. Schijff.  Ik leerde daar voor het vak van timmerman.
Ik probeer een foto'tje bij te voegen,als dat lukt,dan zie je mij helemaal vooraan links op de foto ( de kleinste van de klas
Op de andere foto ben ik  klarinettist van de Harmonie :"Meneba ". ik werkte toen als leerling molenbouwer bij de
meelfabriek aan de Brielselaan. Ik ga nu proberen de foto bij te voegen.
Tot de volgende keer.
Piet.

 
John George

Ook ik, John van de Braak, heb op de LTS Hillevliet gezeten en wel in klas am2a van 1960 tot 1963. Veel van de leraren die genoemd zijn in voorgaande berichten brengen ook bij mij herrineringen naar boven. Ik kan mij herrineren dat we met de klas op excursie zijn geweest op een vliegveld en bij een Dakota is er toen een foto genomen met de klas. Een aantal jongens uit de klas hadden de ijdele hoop een bandje op te richten één van deze jongens was Hannie Haze als ik het goed heb en hij woonde aan het eind van de Mijnsherenlaan. Als iemand deze foto nog in zijn bezit heeft en hem op deze site kan zetten, perfect.

groetjes, John van de Braak

 
John M.C. Lagerwerf

Mijn memori's aan de Technische School
Hillevliet +/- 1964 t/m 1966.
Volgde daar de opleiding bankwerker/automonteur wat ik mij kan herrineren van onderwijzers zijn Dhr. de Lange en Dhr. v. Dijk praktijk automontage en Dhr. v. Dijk.  Van theorie ik ben in 1966 van school gestuurd door een konflikt met de heer. v. Dijk theorie
Ook Dhr. SGEGEDIE DIREKTEUR> welke mij heeft geholpen mijn diploma te halen op een KATHOLIEKE school in de jan licht hartstraat.
Wat ik zoek zijn jongens uit de klas automontage jaren 1961 t/m 1965 van de klas
Berucht onder de naam B.R.M. als er nog boy's
zijn die dit bekent voor komt E mail:of bel mob: < 0629358687 > E mail:< john_lagerwerf@hotmail.com > vast bedank
John. M C. Lagerwerf

 
jan blok

Ik zat op school van 1954 tot1956, wij kregen er een extra half jaar bij omdat er alleen nog september scholen mochten zijn.
mijn laatste klas was 2e2. namen noemen, boom hardam v,d,heuvel v.d.heiden, boertje godefroot
leraren groot korengevel stad bom veentjer onderdirekteur tjappie.
het zou leuk zijn als er reacties komen door dit stukje, alvast h.g.

 
arie bezemer

hi ik heb het bankwerkers vak geleerd op die school van mensen als mr mignon, buis, schuif,of schyf gebbetje heb ik later veel profyt van gehad ik weet ook nog wel een verhaaltje hoor....

 
GJ.Roukens

Ik zat in 1957 een halfjaar op deze school,nadat niet verder kon op de LTS aan de Huismanstraat.Wat ik mij kan herrinneren is een enorme klap voor mijn kop van (baas pijp),En de Gymleraar tarzan, en van Dijk.
Ik heb mijn opleiding motor techniek niet hier niet af gemaakt.
Ik ben tegelzetter geworden,en 1978 naar Nijmegen verhuisd.
Leuk om al deze reacties te lezen,ik kom veel bekende namen tegen.

M.V.Gr. Gerrit J. Roukens

 
Chris de Boden

Hallo, ik heb ook op de Hillevliet van 1989 t/m 1993
Ja ja ja, ik kan ze nog allemaal herinderen:
Jan Dennebos, een gouden man als ik er aan terug denk. Ik zou best wel eens willen weten hoe het nou met hem gaat. En geeft Wout Deelen nog steeds aardrijkskunde les?
En ik zag de foto's van Guus Klaar en ik moet zeggen dat die man weinig verranderd is. He he he, Het rad van fortuin met meneer klaar, "teteteteteeeetete" :D
De leraren die ik mij verder nog kan herinderen:
Dhr Toenkes,Driese,van Doorn, Visser,van de Heuvel, Hagenaars, Dingemans, Nohl, Magerij, Tinnemans, Spong, van der Meer, Slange.

Tja, ik ben diegene die in 1993 geslaagd is als beste leerling uit de vakrichting 'mechanische techniek', Ben nu tank container monteur en ben computer freak en hifi liefhebber.
Ik woon nog steeds in Hoogvliet.

 
Jan Smit

Ook ik heb op de "Hillevliet" gezeten en wel van 1965 t/m 1969. De directeur was een klein mannetje genaamd Szgedi en had er goed de wind onder. Andere leraren waren Hoevers (had een vreemd armpje) De Lange (automonteurs) met z'n benen pijpje met daarin een zwaar shaggie, Bom, Riemers en van Dijck (elektro), Lobestein als consierge, Lobler(engels)Visser, van Heiningen, van der Schans (scheve Schans), Mensonides. dat waren zo wat namen van leraren uit die tijd de me te binnen schoten. Ik heb daar de elektro opleiding gedaan in de T-stroom, dus meer theorie en minder praktijk. In die tijd hadden wij de primeur van de school we hadden twee meisjes in de klas namelijk Vera (achternaam weet ik niet meer) en Edith van Zanten. We hadden ook regelmatig controle van de directeur (Szegedi) op de lengte van onze haren. Als die te lang waren naar zijn zin werden we naar de kapper gestuurd. Gingen we niet naar de kapper hoefden we niet meer terug tekomen op school. Hij wenste geen Beatles op school en het was te link met de machines. Maar ondanks het spartaanse regime heb ik het er toch wel naar mijn zin gehad en heb zelfs mijn diploma gehaald. Ik heb er niets mee gedaan. Ik ben als technisch rechercheur (de mannen in de wittepakken en de mondkapjes, handschoenen enz)werkzaam bij de politie in Midden en West Brabant en woon ook in Brabant. Kom nog regelmatig terug naar zuid om te kijken hoe de zaak in de loop der jaren is veranderd.

 
A. H. Kardux

Rond 1935 ging ik op de AMBACHTSSCHOOL_HILLEVLIET 2 De leerkrachten die ik mij herinner zijn: Teune wiskunde. Hij woonde aan de Lange Hilleweg. Rijntjes die ,,afschrijven" gaf. Cremers die 3de klas timmeren gaf. Schijff de toenmalige directeur. Bosma die ook iets in timmeren deed. Huibers ook een timmerdocent. van Beveren ??? , Achterberg electro???. Deys smeden. Kerkhof taal.

 
AJ van Dijk

Leuk om foto's te zien van de school waar mijn vader (leraar autotechniek, mijnheer van Dijk geb. 1917) tot 1973 aan verbonden was.
Reeds voor de oorlog is haar daar al begonnen als leraar. Ik heb dan ook vele foto's van de Hillevliet met diverse klasse foto's van mijn inmiddels overleden vader e.d.
Ook als kind kwam ik vaak met mijn vader mee naar school op zaterdag, als hij weer eens iets aan zijn auto moest repareren/ afstellen/ onderhouden.
In 1970 heeft hij nog een oude Morris Minor uit 1928 gerestaureerd op deze school.
Mischien kunnen jullie wat foto's inscannen en op de site plaatsen.

Groeten, AJ van Dijk.

 
Ludy Kort

Nogeens een bericht uit Oosterwolde Frl.(daar woon ik. Als u het niet erg vind, heb ik even een kleine verbetering, naar aanleiding van het toch leuke stukje van dhr. Aad Wagenaar.
De term klootoog kende ik ook, maar die durfde ik niet te hanteren, maar de betreffende toch wel aardige leraar heet(te) Wijckhuijsse(n)Hr Baas vergat ik te vernoemen, maar daar heb ik ook les van gehad, grote man, donkere stofjas en meestal pijprokend. Verder klopt "centebakje" ook) Van hem kreeg ik les in staatskunde in een lokaal met tribune, Heer Schijf de toenmalige direkteur (ik zat hier op school in de jaren 1950-1953)was een aardige deftige mijnheer, die eens tijdens de les de klasse van dhr Gordon kwam en ons leerlingen kwam uitleggen, dat onze armen te vergelijken zijn met de drijfstangen van een stoommachine of verbrandingsmotor(hr Gordon) gaf les in stoomketels
zoals Cornwall ketels e.d. Nog even terugkomend op Aad Wagenaar, die Berlinerbollen slaan niet aan bij mij, of hij moet de fa Scheffer(banketbakker) bedoelen op het hoekje van de Polderlaan t.o. onze school Daar haalden we ook voor 1 duppie een zak koekkruimels, dat was ook heel lekker.Overigens stond mijn klasse s'morgens altijd op het andere hoekje van de Polderlaan, waar woonhuizen zijn en dacht ik een ingng of vestiging van vd Meer & Schoep(de andere bakker dus.
Even wat namen van de leerlingen, het zou leuk zijn als er flink wat reageerden.Cent Lorjee, (z'n vader had bar op Katendrecht,)achternamen , Korbijn ,Lockhorst, Schmidt,Nouwens of Nouwens,, Kamp, Piet Noordzij, ... Ooft(surinamer), ging werken op de Sluisjesdijk bij revisiebedrjf, Peter Roobol (woonde op de Pretorialaan, en niet te vergeten Frans Janson,die in de Nieuwenhoornstraat woonde en tevens mijn vaste vriendje was.
Fotoos, die heb ik niet, voorzover ik weet zijn er al die drie jaren geen fotoos gemaakt en wannneer het toch zo is, (uit mijn lichting) zou ik ze graag zien en verkrijgen.
Mijn lagere school was Den Hertigschool in den Hertigstraat, deze houden toevallig dit jaar op 11 juni reunie vanwege hun 75 jarige bestaan, ze hebben al 290 deelnemers, maar hopen op meer.

Hopenlijk wordt deze site veel bezocht.

Voor vandaag vind ik het welletjes en wil nog even opmerken, dat ik deze site erg leuk vind en vond hem bij toeval, tijdens surfen naar Rotterdamse toestanden enz.
vriendelijke groeten Ludy Kort

 
Ludy Kort

Beste 'oud leerlingen en leraren."
Ik zat 3 jaar op deze LTS 2jr mach. bankwerken en nog 1 jaar motorherstellen(automonteur)Erge leuke tijd gehad en in 1 keer beide diplomaas
Leuke herrinneringen aan de hr Bouman (uit de Amelandsestraat) Deze leerde mij oa vlakvijlen, wat ik niet goed leerde. als voorbeeld liet hij het gevlakvijlde werkstruk van mijn bijna naamgenoot(Cor de Korte) zien, dat was pas vlakvijlen. De draaibank vond ik veel leuker, er stondn eenZelenda bank uit Thechie, die had een handel zodat de snelheid traploos kon worden opgevoerd'
Smederij, smeden, dat leerden we van de heer Schuijff (vader van Paul dus?!) zijn collega
de heer Ooms (grijs stekelhaar smeedde ook en gaf theorieles over verbrandingsmotoren. Als je bij dhr Schuijff vervelend was, dan dreigde hij je, dat je met een tandnborstel de rookafvoerkanalen van de smederij schoon moest gaan maken, hij kon op opvliegen, wanneer je je werkstuk liet verbranden. Ook en zeer vriendelijk(echt waar) leraar was dhr Gordon, die leerde ons alles over stoomketels, verder (zeker de latere onderdirekteur waar Paul Schuijff over schreef ) dhr Korperaal die ons Nederlands trachtte bij te brengen, wanneer ik een slecht antwoord gaf, schamperde dhr Korperaal eens ja, Kort, kort van begrip!

 
Aad Wagenaar

Op deze school gezeten van 55 t/m 57 voor de opleiding Machine bankwerken.
Wel geslaagd, maar gezien de cijferlijst moet ik toen de school toch niet zo geslaagd hebben gevonden, en zij mij niet.
Maar nu terug kijkend is het toch niet zo negatief geweest.
Leraren die een onuitwisbare indruk hebben gemaakt: (Klootoog) Witvliet - tekenen / (Centebak) de Groot - rekenen, de sloeg / Baas (pijp)- bankwerken / Quist (triest)- Mat.leer / Korporaal - Wiskunde / (tarzan) - gymnastiek /(kale) Maandag - schilderen / Ooms
en Schuif voor smeden en plaatwerken. En een van de dingen die ik mist,de berliner bollen.
Het is toch nog goed gekomen met mij.

 
Bob Takx

Van begin 1943 tot eind 1944 naar de afd. motorhestellen. Het laatste halfjaar werd er slechts halve dagen les gegeven als voorloper van de hongerwinter 44-45. De lessen hadden niets meer te betekenen. Er was geen materiaal, zelfs geen papier om op te werken. Bankwerkleraar was ook voor mij "bulletje", streng maar rechtvaardig, bij hem haalde je geen flauwekul uit. Begin winter werd de school gesloten. Juni 1945 werden wij weer op school ontboden en kregen wij zonder meer ons diploma uitgereikt. Het had in feite geen enkele waarde maar er stonden weer nieuwe en jonge leerlingen te wachten. 1947 ben ik naar de marine gegaan in een geheel anderberoep en daar gebleven tot 1980. Van mijn klas kan ik mij als naam Henny Schultz nog herinneren, de kleinste en meest brutaalste van de klas. Henny, waar zit je?
Groeten aan allemaal, Bob

 
P v Daele

Ik heb in de jaren 1947 ?? 1948 op de ambachtsschool gezeten bij de bankwerkers en er was een leraar die noemde we Bulletje, bankwerken 1 en 2. Rekenen enz; van meneer de Groot die we centebakkie noemde vanwege een scheve mond, deze leraar zie ik nog regelmatig als hij boodschappen doet in het winkelcentrum Keizerswaard, en de onderdirecteur noemde we tjappie omdat hij de R niet kon uitspreken, namen van mede-leerlingen herinner ik me niet meer, de leraar smeden en plaatwerken heette Schuyf en de leraar vaktekenen heette Witvliet misschien heb je er nog iets aan veel succes met de site Piet v Daele

 
peter faassen

Ik heb vanaf 1966 op de ambachtschool gezeten,was in de tijd dat je nog naar de kapper werd gestuurd door de schoolleiding.
Later lekker scheuren met je Puch op de Polderlaan.
Ik zat in de fijnmetaal bij een leraar met steketjes, ben zijn naam kwijt..
groeten Peter

 
Cor H. van Maasdam

Ja ook ik heb op de LTS Hillevliet gezeten van 1960 t/m 1962. Ben daarna naar de Leerschool van P Smit Jr. gegaan en heb daar tot 1970 gewerkt in de Motor Stelplaats. Ik kan mij nog de heer Schmidt (praktijk) herinneren en van Heiningen (algebra ?). Ik heb helaas geen foto's uit die periode,wel het getuigschrift rapport en examencijferlijst, wel heb ik foto's van P Smit Jr. dus mail even als je belangstelling hebt.

 
ger van der ham

Hallo allemaal, ik ben Ger van der Ham en de naam zal voor velen bekend zijn. Mijn vader was nl. de bakker op de hoek bij de Asterstraat. Sommige zullen ooit na door het ijs gezakt te zijn achter de oven warm geworden zijn en een beetje drogere kleren hebben gekregen. Anderen weten waarschijnlijk nog wel van het puddingbroodje van 5 cent. Wat waren ze (soms maar ook wel eens niet) lekker.
Meer weet ik er niet meer van, maar het ijssie piepen door de grote jongens van de ambachtschool zal ik nooit vergeten.
Groetjes/Ger v.d. Ham ps prima Rotterdam site.

 

Terug naar School Index

Rotterdam toen en nu