Herinneringen......

Herinneringen aan de Ambachtsschool Hillevliet van Jaap Roos.........
December 2008.....
Ook ik heb op de ambachtsschool Hillevliet gezeten en wel van 1946 tot 1948 in klas B- bankwerken zover ik me dat kan herinneren.
Ik weet nog wel enige namen van mijn klasgenoten ook doordat de presentielijst dagelijks bij de aanvang van de lessen werd voorgelezen.
Hierbij de namen die ik me kan herinneren:
Oliemuller, Olofson, van Os, Perret, van der Put, Rombeek, (Roos mijn persoontje)
Rijkers, Scheepbouwer, Schelvis, Schot, de Snoo,de Vrije, de Vries, tot zover maar
er waren er natuurlijk meer.
Wat opvalt is de alfabetische volgorde die loopt van O tot V ( Z ? ) waaruit ik de conclusie trek dat de A-klas bankwerken het eerste gedeelte van het alfabet tot en met N voor z'n rekening nam.
Ook ik kan me de bij-namen van de leraren  nog goed herinneren, zoals k-oog, bibber-L. pijpje en later nog Verscheur,want die leraar had een hond en die zou hij op ons afsturen als we verkeerd wilden maar dat was een grapje, de echte namen weet ik niet ( schande ) het waren stuk voor stuk aardige leraren die het beste met ons voor hadden.
Na de ambachtsschool gingen vele van ons naar de leerschool van P.Smit. jr  voor een vervolgopleiding en het diploma "BEMETEL" wat ik ook gedaan heb.
Daarna vloeide je dan door in het bedrijf, en zo kwam ik in de motorstelplaats te werken.
Na enige avondstudie deed ik toelatingsexamen voor de "De Ruiterschool" school voor scheepswerktuigkundige te Vlissingen,
In 1952 ben ik gaan varen bij de Koninklijke "Paketvaat Maatschappij" tot   1959 daarna bij diverse andere maatschappijen o.a op tankers passagiersschepen bulkcarriers containerschepen en van af mijn 30ste tot 60ste jaar als hoofdwerktuigkundige (volledig C).
Sinds 1992 gepensioneerd, nu 76 jaar oud (jong vind ik) bijna 50 jaar getrouwd, 3kinderen en 11 kleinkinderen, en wat het belangrijkste is gezond en gelukkig.
         
Rotterdam toen en nu