Klassefoto gestuurd door Gerrit Hazeleger........

Het schooljaar 1965-1966?
 
Ik zelf zat maar kort op die school, ik stond in het magazijn (automonteur) en heel mijn lichaam begon te tintelen, ik ben lopend naar huis gegaan (vossepad) ik was ernstig ziek, ik heb het maar net overleefd dank zij het Ikazia ziekenhuis. Ik weet van de leraren (verhoeven?) dat hij met een pickup en wat singeltjes muziek maakte, dat is mij altijd bijgebleven.
Witgup (witvliet) kon, als je je potloodtekening liet zien, met een rode pen, de fouten aankrassen en kon je hem weggooien. Jullie hebben nog een foto van de binnenplaats waar zijn witte vw te zien is, waar hij elke keer omheen liep schoppend tegen zijn banden. Bovenin het gebouw zat de leraar engels, die was zo overspannen van een groepje jongens (vos) dat hij mij op de grond mepte en tegen mijn pols schopte, later heeft mijn vader even met hem gepraat als u begrijpt wat ik bedoel. Ik ben nu 55jaar en nog af en toe last van die pols.
De jongens op de foto, weet ik dat hans kegel (vrolijk en lenig) zijn vader een autozaak had in de stad, de jongen boven in met bril heeft mij altijd lopen pesten, als je lachte (hij was aan het vijlen en kegel spoot olie op zijn werkstuk) liep hij mij achterna (ik was stil en terug getrokken) dan sloeg hij hard op je adamsappel. Met snoepjes uitdelen sloeg hij mij over, met naar binnen lopen van de school, (hij liep achter mij) gooide hij zijn tas op mijn benen, half vallend en omdraaiend gaf ik hem een stomp op zijn borst, geen eerlijk mens. Hummelman,vrolijk mens. De bruin zijn vader had een bromfietszaak op de Lange Hilleweg. Rechts van hem staat een jongen waar ik de naam niet meer van ken, zat altijd dat bekende liedje van beesjes---beesjes te zingen. 
De reus kneep is zo hard en iemands vinger dat het bloed eruit spoot. Koedam of koedood? Weet ik nog dat hij aan zijn oren is geopereerd. Zoeteman was een rustige jongen.
Gr. Ger
Weet u meer namen te noemen? Gerrit Hazeleger en wij horen het graag van u!
Rotterdam toen en nu