Klassenfoto van Bram Borman uit 1968.......

Bram Borman stuurde ons onderstaande klassefoto uit het jaar 1968......
Staand vierde van links; Docent "Guus Klaar"
Informatie van Bram:

Zat op de Hillevlietsschool van  1967 tot 1970. Kan er een jaartje tussen zitten.
De elektra opleiding gedaan maar daar maar 3 jaar in gewerkt.

Een paar jaar met een aantal Popgroepen door Nederland heen getrokken, heeft me een hoop geld gekost, maar veel plezier van beleeft. Om me te kunnen onderhouden bij PTT gaan werken en ondertussen een functie als organisatie analist binnen dat bedrijf.

Dacht dat de leraar Meneer van Aart hete maar kan me vergissen is een tijdje geleden.
Degene met het langste haar was Ferry Goossen, zit zelf twee plaatsen naast hem op de grond.
Waren het Langharig tuig van de klas, en waren als de dood dat de directeur aan de ingang stond.
Werd met geld naar een kapper gestuurd waar wij zeker niet heen wilde.

Ferry´s moeder heeft er destijds voor gezorgd dat wij niet naar de kapper moesten, maar moesten dan wel een haarnetje dragen.

Een hele leuke tijd gehad in die periode.
Verbaasd dat ik in een keer ben geslaagd,
Het was trouwens een heel rare tijd die schooltijd. We waren als jeugd opstandig en ondernamen van alles om aan te geven dat we de toekomst waren.
Kan me nog herinneren dat het "rode boekje voor scholieren was uitgeven" In dat boekje stonden de rechten van de scholier.
Toen ik een stukje in de klas voorlas, er was iets gebeurt waar het rode boekje een oplossing voor had, moest ik hem inleveren.
Op een van de laatste bladzijde van het rode boekje stond "het verboden om persoonlijke eigendommen van de leerling in te nemen" las dat voor maar hielp niets kon het boekje inleveren maar kreeg hem na afloop van de les toch weer terug.
De leraar "Dacht meneer Kuik (Wiskunde) was er toch niet helemaal zeker van of hij mijn persoonlijke eigendommen zo maar kon afnemen.
Het was ook het jaar waarin er geen afscheidsfeest werd gegeven voor onze klas. Een paar dagen daarvoor had er een incident plaats gevonden waarbij de klas van meneer Kuik volhing met kippenpoten.
Wij vonden het leuk maar de directie niet echt.
Het verhaal rond de kapper was een onze grootste problemen. Op de bijgezonden foto, is mijn haar net onder handen genomen door die Kapper. Stel je voor, eerst de strijd rond het veel te lange haar met je ouders en dan met de directie van je school. En ging je naar die kapper (werd echt de schoolkapper genoemd) dan kwam je er vandaan met een model uit de oertijd. Ging het weer groeien dan een pot vet en strak proberen te krijgen. Na school vlug wassen en de volgende dag herhalen.

P.S. de zwarte handschoen werd pas later verboden nadat de directie begreep dat iets met "the black Panthers" tedoen had

Met vriendelijke groeten
Bram Borman
Rotterdam toen en nu