Ahoy-complex.....en het Park in 1962.......

In de linkerbovenhoek loopt de Westzeedijk; in de rechteronderhoek de Rochussenstraat. In de rechterbovenhoek, gebouwen van het Dijkzigt-ziekenhuis. De Wytemaweg loopt van de Rochussenstraat naar de hoofdingang van het Ahoy-complex, vlak bij het Dijkzigt en recht tegenover het Erasmiaans Gymnasium. Er staan massa's auto's geparkeerd.
Het kruisvormige gebouw is de Ahoy-hal; de grote hal daar schuin links onder is de Energiehal. Schuin links onder de Energiehal staat de Volksuniversiteit en ligt het openluchttheater.
We vliegen in westelijke richting op de gloednieuwe Euromast aan. Direct achter de Euromast de Parkhaven. Rechts de Parksluizen, waarachter het Belastinggebouw aan de Plukmekaalstraat (ehh, Puntegaalstraat). Naar links de uitmonding van de Parkhaven in de Nieuwe Maas, bij het ventilatiegebouw van de Maastunnel (dat echter net buiten de foto valt). Achter de Parkhaven eerst de Müllerpier, dan de St Jobshaven (met het gigantische Blaauwhoedenveem), de Lloydkade en de Schiehaven. Aan de Lloydkade ligt één van de Lloydschepen met de karakteristieke zwarte pijp. De Westzeedijk loopt juist links van het Belastinggebouw naar de bovenrand van de foto. In het midden aan de rechterzijde van de foto, het Droogleever Fortuynplein, waar de Westzeedijk de Maastunneltraverse kruist. Schuin links onder deze rotonde zien we de Noorse Zeemanskerk. Vlak daarbij over de Westzeedijk twee druk bewandelde loopbruggen tegenover het Ahoy-terrein. In de onderrand van de foto de Kievitslaan. Het Park strekt zich aan onze voeten uit.
Rotterdam toen en nu