Herinneringen aan......

 

 
Kolenboer in Rotterdam..... Kunt u zich nog herinneren dat de Kolenboer bij u aan de deur kwam met een baal kolen op z'n schouder om deze bij u in het kolenhok of kist kwam storten, zodat u er lekker warmpjes bij zat in die gezellige winteravonden?
Ik kan het mij zeker nog wel herinneren, eerst nog met paard en wagen en later met een vrachtwagen.....
Ik heb op jonge leeftijd een enkele keer een treinritje gemaakt richting Oostvoorne. Dat was toen heel indrukwekkend als je in die denderende wagon zat en soms die rookpluimen langs de ramen zag komen. En zeker als het treintje over de Zeeweg knarste richting Strand. Waar is die gezellige tijd gebleven....?
U heeft vast ook wel eens een filmpje bekeken in Bioscoop "Colosseum" aan de Beijerlandselaan? In de pauze even naar de beneden om een glaasje te drinken of een ijsje te eten.
Soms kwamen ze met de "bus" rond van "BIO-Vakantieoord" weet u nog? En de organist die omhoog kwam?
Voor mensen die vroeger voor hun werk naar de "andere kant" moesten werd er erg veel gebruik gemaakt van de Fiets- en Voetgangers "Maastunnel"! U ook misschien? En heeft u hieraan nog leuke of minder leuke herinneringen?
Bioscoop "Harmonie" aan de Gaesbeekstraat was meer een bioscoop voor de jongere generatie, meestal druk en rumoerig, maar best gezellig. Weet u nog?
Het treintje naar Oostvoorne ligt nog heel vers in m'n geheugen en dat zal er ook nooit meer uitgaan. Welke Rotterdammers kent dit nu niet? Ik vond het echt een gezellig boemeltje naar het Oostvoornese Strand!
Ik kan me de watersnoodramp best nog wel herinneren, alleen hebben wij er thuis geen last van gehad. Wij woonden toen aan de Mijnsheerenlaan (eerste blok vanaf de Brielselaan) en dat was waarschijnlijk wat hoger dan andere straten en daardoor hebben wij geen water in huis gehad.
     
Rotterdam toen en nu