Herinneringen van Harm Kramer.........

Rubriek Index

Late reactie op Café de Hazesprong.......(klik hier voor het filmpje)

Na het zien van het filmpje over Café de Hazesprong kwamen er bij mij wat herinneringen naar boven,en dan spreek ik over 50 jaar geleden.
Ik was van 1960 tot 1961 voor het vervullen van de dienstplicht gelegerd op het militaire kamp van de lichte LUA aan de Dorpslaan in Pendrecht.
(tegenwoordig heet deze weg Dorpshof)

Deze foto is gemaakt op de kazerne aan de Dorpslaan........

     

In die tijd woonde ik nog bij m`n ouders in de Slaghekstraat.
Het is een paar maal gebeurd dat ik met enige dienstmaten na een vrij weekend of avond nog een paar biertjes namen bij het genoemde café als wij nog wat tijd over hadden.
We hadden de dienstdoende buschauffeur van de RET, nadat we ingestapt waren bij het beginpunt aan de 2e Rosestraat zover gekregen als hij ons afzette voor het café de Hazesprong en dat hij om ongeveer half twaalf als hij aan één van z`n laatste ritten naar Pendrecht reed om voor het café zou stoppen, een klap op de claxon geven, en wij razend snel de bus in konden stappen, zodat wij ons op tijd in de kazerne konden afmelden.
De eerste keer stonden de kastelein Cees Snikkers en gasten vreemd te kijken,en dachten wat gebeurd er nu,een halte voor de deur dat was nieuw.
Eenmaal is het verkeerd voor ons afgelopen, de bus reed door er zat die avond een andere chauffeur op de bus.
Maar al met al een leuke tijd.

Groeten van Harm Kramer

Rotterdam toen en nu