Rotterdamse herinneringen..........

Rubriek Index

Herinneringen van Oma Verhoeven........

In 1938 reed ik met Lijn 9 van Feijenoord naar het Eindpunt van Lijn 9, dat was de Gerrit Jan Mulderstraat, ik hoefde maar Over te Steken naar de Mathenesserlaan, waar ik als Tweede Meisje van 14 Jaar werkte, mijn eerste Dienstje, ik ging op de Huishoudschool, en daar kon mijn Mijn Tweede Moeder het Schoolgeld van 2 en een halve cent per Week niet meer betalen, dus of je nou Goed kon Leren of niet, Mee Verdienen Moest je.
Ik kreeg toen 2 Gulden in de Week, en kreeg 20 Cent Zakgeld, en dat spaarde ik nog op om een Grote Pot Stroop van 44 Cent te kopen voor op Brood. Bij die Mevrouw kwam ik, ze zij An, ze noemde me Later Kippetje, ze had een Pension met een Grote Keuken, en Klaagde dat het Vuur van het Fornuis altijd uit ging, ik zei, nou Mevrouw, dan zal ik er eens naar kijken, ik hem helemaal Uitgehaald, wat bleek nou, dat Gietijzeren Rooster lag er Verkeerd in, we gaan even Duikelen - draai deze een Slag naar Rechts, zo moeste de Gleufjes zijn, en ze lagen - draai deze een Slag naar Links, begrijp je Hennie Wat ik bedoel?
Ik was Nieuw, ik denk dat het vorige Meisje het er Verkeerd in gelegd had, maar het mooiste komt nog, ik had dat zo Juist op de Huishoudschool geleerd, wat ben je dan Trots hè, ik als Kind van 14 Jaar, had daar een Oplossing voor gevonden.
Ik doe hier het Fotootje bij waar ik op sta, dus in het Midden Kippetje, Links een Oostenrijkse Dienstbode en Mevrouw zelf. zij was 45 Jaar en haar Man was 29 Jaar, eerst dacht ik dat het haar Zoon was.
Ja, je moet nog Veel Leren als je 14 Jaar ben.

Ontvang weer de Hartelijke Groeten, ook je Vrouw Hennie. van Oma Verhoeven.

Rotterdam toen en nu