Rietvinkstraat.....toen en later.....
Rietvinkstraat in het Oude Noorden, versierd voor Koninginnedag 1924 - 1958 - 1964 - en 2000
Koninginnedag 1924 - Op de boog valt te lezen: "Voor Vaderland - en Vorstenhuis". De wijk had een eigen Oranjevereeniging, de bewoners waren sterk bij het Koninklijk Huis betrokken. Op 31 augustus werd de verjaardag van Koningin Wilhelmina gevierd met deze bijzonder fraaie en bewerkelijke versiering van de straat.
De foto is genomen vanuit de Eerste Pijnackerstraat.
Koninginnedag 1958 - Een uiterst fraai verzorgde feestversiering. Het uitdossen van de straat op deze feestdag was een echte buurtactiviteit, waar bijna alle straatbewoners nauw bij betrokken waren. Je kunt er rustig van uitgaan, dat iedereen uitbundig meefeestte. Of ze allemaal even hard meewerkten aan de organisatie, opbouw en afbraak valt nog te bezien. Deze foto heeft zo te zien jaren op een prikbord gehangen - kennelijk een dierbare herinnering? (uit het archief van Henk van der Hoek)
Koninginnedag 1964 - Meer ingetogen (maar beslist niet minder werk) en fraai modern van vorm. Elegant. De buurtbewoners zullen er (met recht) trots op geweest zijn. De kindertjes wachten met smart op het losbarsten der feestelijkheden - kunnen ze hun opgekropte energie eindelijk kwijt. Kijk maar es naar die meiskes om te peilen hoe hard dat nodig is .... Begrijpelijk, toch? (uit het archief van Henk van der Hoek)
De Rietvinkstraat in 2002 - . Och toch, compleet gesloopt en nieuwbouw voor in de plaats gekomen&nbsp....
Op de achtergrond zie je de Eerste Pijnackerstraat, ook hier staan nieuwe woningen.
Rotterdam toen en nu