Centraal Station.......
Het nieuwe Centraal Station, circa 1958
De gevelwand aan de stadszijde gezien naar het noordwesten, omstreeks 1958. Links het voorplein met de trams en bussen.
Deze foto is gemaakt vanaf dezelfde locatie.....op een ander tijdstip
...en deze in kleur....
De gevelwand aan de stadszijde, omstreeks 1958, gezien vanuit het Groothandelsgebouw naar het noordoosten.
De perronoverkapping van het laatste perron aan de noordzijde, omstreeks 1956.
Luchtfoto vanuit het noordwesten, omstreeks 1964
Aan de noordzijde van het station - links op de foto - zien we langs de spoorlijn naar beneden lopend, met bocht, de Stationssingel. Recht voor het lage en weinig representatieve Stationsgebouw Noord begint de Spoorsingel, naar de linkerrand van de foto. Het blok tussen Spoorsingel en Stationssingel wordt doorsneden door de Harddraverstraat (rechts) en de Klein Coolstraat (in de fotorand, links). Het parkje in de linkeronderhoek is het Baljuwplein.

In de bovenrand van de foto ligt in het midden het Hofplein, met de grote ronde fontein. Van hier naar links loopt, onder de spoorbaan door, de Schiekade. Kort daarachter, Station Hofplein. Voor de Schiekade, langs de spoorlijn, loopt de Molenwaterweg.

Aan de stadszijde, rechts van het Stationsgebouw Centrum, uiteraard het Groothandelsgebouw. Links van het station, direct aan de sporen, het Nieuwe Postkantoor. Daarachter de Schiestraat met verschillende kleine bedrijfspanden. Op het Stationsplein, het Weena, net voor het Hofplein en op de Coolsingel, uitgebreide en ingrijpende werkzaamheden voor de aanleg van de Metro. Het Hilton-hotel is voltooid; de Doelen zijn in de rechterrand van de foto in aanbouw.
Het voorplein omstreeks 1957. Let op de fraaie ordening van de tramsporen en de
busperrons; en op de autotunnel in het Weena. Geheel links het Groothandelsgebouw.
Centraal Station
Rotterdam toen en nu