Rotterdamse Herinneringen........

 

Informatie: Hennie Schoonewil
  
Hieronder enkele gesproken HERINNERINGEN.......

Heeft U herinneringen aan uw vroegere of huidige woonomgeving in Rotterdam en u durft het aan dit op band in te spreken?
Eventueel kunnen wij uw herinneringen ook op videoband of DVD plaatsen.
Neem dan contact met ons op - bij voorbaat hartelijk bedankt!


Klik hieronder:
Filmbeelden Gesproken Herinneringen:
Mevrouw Riemslag..... Mevrouw Riemslag (tijdens opname in april 2003 - 89 jaar) vertelt haar vele herinneringen.
Deze opname uit 2003 bestaat uit 2 pagina's!        (Helaas is mevrouw Riemslag op 14 mei 2008 overleden)
Mijnheer G. Nales..... Mijnheer G. Nales werkzaam bij het Oorlogsmuseum te Rotterdam vertelt zijn verhaal over zijn moeilijke tijd tussen 1940-45 tijdens zijn gevangenschap in "Het Kamp"
Mijnheer Simon Rozendaal.... Mijnheer Simon Rozendaal....geboren in Oud Beijerland vertelt zijn Herinneringen aan de Rotterdamse jaren 1940-45
Lengte 15 minuten.
Mijnheer Profijt.... Mijnheer Profijt was in de oorlogsjaren bij de Mariniers en verdedigde o.a. de Willemsbrug en vertelt hier zijn vele herinneringen.
Lengte ongeveer 15 minuten.

Klik hieronder:
Gesproken Herinneringen:
Roets Rotterdam deel 01.... Vele verhalen en/of herinneringen die zijn opgenomen op Straat, de Markt of in de Kroeg wel allemaal in Rotterdam natuurlijk.....
Vele onderwerpen komen aan bod.....dus ga er op uw gemak voor zitten....!

Mevrouw van 't Hof heeft vanaf 1935 bij het Havenbedrijf Rotterdam gewerkt in het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat.
En zij kan zich nog heel veel herinneren uit deze periode van haar leven.

Frans Mom - geboren in de Sint Andriesstraat, op jonge leeftijd verhuisd naar de Beverstraat en later naar Tuinstad Zuidwijk. Frans heeft vele herinneringen aan deze verleden tijd.
Peter Tak geboren in Rotterdam-West vertelt zijn herinneringen aan de Havenstraat - Schoonderloostraat en omgeving.

Ik ben 18 april 2007 bij Aart van Gelder op bezoek geweest om veel herinneringen op te halen uit het leven van Aart, zoals zijn melkhandel op Charlois vanaf 1939 en een flink stukje uit de jaren 1940 - 45.
Meneer M. Besooijen - Ik ben op 28 februari 2007 bij meneer Besooijen op bezoek geweest en heb met meneer Besooijen gesproken over o.a. Café Dumpy en nog veel meer, luistert u zelf maar.
Hr. Jan Hartmans - Tijdens mijn bezoek op 18 oktober 2006 aan J. Hartmans kwamen er veel herinneringen naar boven over de wijk Bloemhof. De heer Hartmans weet hier veel over te vertellen.
Meneer Ben van der Heijden - 92 jaar wonende in de wijk Feijenoord vertelt zijn verhaal over de wijk Feijenoord en zijn herinneringen aan de oorlogsjaren 1940-45 als krijgsgevangene in Duitsland.
***** Ben van der Heijden is 2 september 2009 overleden op 95-jarige leeftijd *****
Een klein stukje van mijn herinneringen (start) aan de Mijnsheerenlaan nummer 13 waar wij hebben gewoond vanaf 1949 tot 1958. Daarna zijn we verhuisd naar een nieuwe woning in Zuidwijk.
In december 2005 hadden we een gesprekje met Gerrit Glasquin over zijn vroegere jaren als timmerman.
Gerrit zijn geboortejaar is 1914 en woont aan de Boekenrode in Zuidwijk.
***** Gerrit Glasquin is half 2007 op 93-jarige leeftijd overleden *****

Klaas Koekkoek tunnelwachter van de Maastunnel en Arie Bambacht takelwagenchauffeur van de sleepdienst in de Maastunnel vertellen hun herinneringen aan deze periode in hun leven.
Herman Romer, Frans Rovers en Eddy Doorenbos vertellen hun ervaringen in het uitgaansleven van de jaren kort na de oorlog in Rotterdam. Deel 2
Herman Romer, Frans Rovers en Eddy Doorenbos vertellen hun ervaringen in het uitgaansleven van de jaren kort na de oorlog in Rotterdam. Deel 1
Enkele herinneringen aan o.a. het Brabantsdorp door bewoners zoals: Dick Rackwitsz, Riet Baljon en Jeugdwerker van het Brabantsdorp - "Henny de Wit" Heeft u nog herinneringen dan horen wij het graag.
Herinneringen aan het oude LUXOR-theater door o.a. Steef Vooren, André van Duin en Youp van 't Hek
Herinneringen aan de omgeving Bas Jungeriusstraat in de Tarwewijk. (kruideniers-echtpaar)
Herinneringen aan de woonomgeving Tarwewijk.

 

Rotterdam toen en nu